čtvrtek 4. srpna 2016

Veteran steelman Konice - zmatený běžec na trati

Tento závod se vydal vyzkoušet za náš tým jenom Roman, protože Pavel s Kubou si užívají dovolenou u moře. S distancemi blízkými Litomyšlskému triatlonu ho chtěl zkusit především jako trénink 800/42/7,2 (pro Romana speciální trať 8,4)

Ráno se přes okolí přehnal déšť, takže ještě hodinu před závodem to vypadalo, že bude celý den pod mrakem, nicméně obloha se půl hodiny před startem umoudřila a začalo svítit sluníčko.

Na startu byla téměř stovka závodníků a čekaly nás dvě kola po 400 m v místním rybníce, Roman vyplaval přibližně v půlce startovního pole, tentokrát konečně dokonale zvládl depo a vydal se na svoji nejsilnější disciplínu, kolo... postupně předjížděl cyklisty, kteří narozdíl od něj fakt dobře plavou a postupně vytvořili skupinu pěti závodníků s nimiž pak absolvoval celou cyklistickou část, to že to byli druhá skupina závodníků za nejlepšími, se dozvěděl až v cíli po dokončení závodu, takže kolo fakt jelo!

Ve sjezdu do Konice, když potkávali kombajny vjíždějící na pole, výraznými prosebnými posunky v sedmdesátikilometrové rychlosti žádal kombajnéra aby na pole z té silnice nejezdil, chvíli počkal a pustil je aby, nemuseli brzdit. Kombajnér pochopil a celou skupinku závodníků pustil, tímto Ti děkujeme. Do depa Roman přijel na šesté pozici a top ten se zdál neohrožený, rychle přezul a vydal se na běh a ostatní ze skupiny cyklistů nechal za sebou. Vyběhl šestý!

Po cca jednom kilometru na hůře značené části trati pokračoval rovně místo toho, aby odbočil a tak, než si chybu uvědomil, ztratil dobrých 5 minut, takže si navíc zaběhl asi 1200 m a ikdyž zase jednoho závodníka předběhl, tak se do cíle dosatl v čase 2:21 a skončil na 9. místě v kategorii a 11. celkově, a top ten se nekonalo.

Jinak závod probíhal v okolí Konice kde se silnice klikatí a už i slušně vlní na okraji převážně lesnaté Drahanské vrchoviny, běžecká část měla horskou vsuvku s hodně prudkým kopcem, kde se tepovka sunula ke 190, to by se jistě líbilo Pavlovi, tak snad příští rok, a plavecká část byla v obci Čunín, hned za Konicí. Proč se Čunín jmenuje Čunín jsem pochopil hned, jak jsme vyrazili na kolo a pak ještě, když jsme se pak vraceli, bylo tam silné aroma prasečáku :-)

Žádné komentáře: