pondělí 18. července 2016

Říčkovský Golem 2016, horský triatlon, kde umíme udělat show

Říčkovský Golem, trochu netypický triatlon, protože jeho cyklistická i běžecká část jsou jen a jen kopce. Distance jsou 🏊 500/🚴 35/🏃 5, a na cyklistické části nastoupáte bezmála 700 m a na běžecké 200 m.

Plavalo se na Pastvinské přehradě a odsud vedla cyklistická část do Ski centra v Říčkách v Orlických horách. Plavání, klasika... Kuba s Pavlem vyplavali v první dvacítce, Kuba o něco dříve před Pavlem, zato Roman si to vesele plácal ve vodě dál, to plavání mu prostě nejde. Cykločást vedla až na výjimky po kvalitním asfaltu, tak když se do kopců ploužíte patnáctkou dolů se dalo jet i sedmdesát. V předposledním stoupání před válečným opevněním Hanička se Roman dotáhl a následně předjel balík cyklistů v němž jel i Pavel. V posledním, byť krátkém, zato velmi výživném stoupání asi 1,5 km před Ski centrem, se jak Roman, tak Pavel setkali s technickým problémem. Romanovi nešlo přehodit na největší pastorek (nejlehčí převod) a tak jeho speciálně sestavené desetikolečko pro kopce ztratilo smysl a Pavlovi zase při přehazování na menší převodník spadl řetěz. Do depa v Říčkách jsme tedy dojeli v pořadí Kuba, Roman, Pavel. 




Po výběhu z depa, kam jinam než přímo proti sjezdovce, se pomalu začal Roman dotahovat na Kubu, když v tom se přiřítil odkudsi zezadu Pavel a Romana předběhl a v zápětí se slovy: "hul to" i Kubu. Po několika dalších minutách i Roman předběhl Kubu a právě tady začíná naše show. 

Pár set metrů před cílem na dlouhé rovince, kde vidíte kdo je před vámi, se Kuba rozhodl, že se na Romana dotáhne... Ten si v poklidu, nevybaven zpětnými zrcátky, běžel dál svým tempem. Jen několik metrů před cílem začal Kubův táta pokřikovat na Kubu ať přidá... Roman se ohlédl, zrychlil, pak mu došlo že se za ním žene Kuba, zrychlil ještě víc... Dosud relativně klidná cílová rovinka, kde fanoušci čekali na své svěřence, do jednoho začali skandovat a všichni nás tak burcovali k vyššímu výkonu a do cíle jsme se dostali společně, kdo z nás dvou dřív jsme se dočetli až ve výsledkové listině... 





Z téměř stovky startujících z nás byl první v cíli Pavel, celkově  na 25. místě a 18. v kategorii v čase 01:46:33.15, ty časy v setinách sekund uvádíme schválně, a všímejte si jich, druhý Kuba 27. celkově a 19. v kategorii s časem 01:47:20.75, a o pouhou jednu setinu sekundy za ním třetí Roman celkově 29. a 9. v kategorii s časem 01:47:20.76.

Týmově si však prvenství odvážíme všichni. Kuba měl z nás nejlepší čas na plavání, Roman na kole a Pavel na běhu. 

Krásný, těžký závod jen trochu kazilo počasí. Dvacetistupňová voda v přehradě bylo to nejteplejší co jsme si během závodu dopřáli. Teplota vzduchu na startu byla 15 stupňů a v cíli 14. Museli jsme si tak zatopit sami sobě, jako golem, Říčkovský Golem. 

Více fotek najdete na našem facebooku.

ZA SƎR !

Žádné komentáře: